آیت الله رفیعی پور در دیدار با دکتر گلشنی : ای کاش برای تبلیغ و نشر فرهنگ شیعه، از دشمنان خویش درس می گرفتیم/ 1395

g.128

 

دکتر مهدی گلشنی[1] رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، جهت تشرف به بارگاه نورانی حضرت معصومه سلام الله علیها و بازدید از موسسه امام هادی علیه‌السلام، عازم قم شد. وی دراین سفر ضمن دیدار با آیت الله رفیعی پور، با مراحل تحقیق و پژوهش در موسسه امام هادی علیه السلام آشنا شد.  

مدیر محترم موسسه ضمن خیر مقدم، به معرفی موسسه و کتاب های موسسه پرداخت و توضیحاتی پیرامون کتاب «الهدایه»، «المقنع» و «الاعتقادات شیخ صدوق»، «موسوعه و جامع زیارات المعصومین علیهم السلام» و نیز برخی دیگر از منشورات موسسه، ارائه کرد. همچنین کتاب «اتحاد و انسجام» از جمله آثاری بود که مدیر محترم موسسه به معرفی آن و استقبال اقوام مختلف فارس زبان از این کتاب پرداخت و گفت: امیدواریم در آینده نزدیک، این کتاب را به زبان های مختلف منتشر و به دست مسلمانان در سراسر جهان برسانیم. آیت الله رفیعی پور با اشاره به ضرورت کار فرهنگی در حوزه معارف دین، خطاب به آقای دکتر گلشنی گفت: لازم است که شورای عالی انقلاب فرهنگی به پژوهش و نشر معارف اسلامی و فرهنگ شیعه بطور جدی نگاه کند. ایشان با گلایه از عدم توجه جدی مراکز اصلی تصمیم گیری فرهنگی، اعم از مجلس شورای اسلامی، هیئت دولت، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ...خاطرنشان کرد: ای کاش برای تبلیغ و نشر فرهنگ شیعه، از دشمنان خویش درس می گرفتیم. آنها میلیاردها تومان از بودجه های خود را صرف فرهنگ باطل خود می کنند و با طرق مختلف به اسم اسلام، فضای ضد شیعه و ضد اسلام ناب ایجاد می نمایند. مسئول تحقیقات موسسه امام هادی علیه السلام با تایید اقدام بجا و درست نظام اسلامی ایران در کمک های مستشاری و نظامی به کشورهای همسایه در مقابل تکفیری ها گفت: باید در جبهه فرهنگی نیز در داخل و خارج در مقابل دشمنان سرمایه گذاری کنیم و این افکار انحرافی را از ریشه برکنیم و ما معتقدیم با توجه به منابع صحیح و قوی شیعه، چنین قدرتی را داریم. پیش از سخنان آیت الله رفیعی پور، جناب آقای دکتر گلشنی، بازدید از موسسه و دیدار با آیت الله رفیعی پور را از خاطرات به یادماندنی خود دانست و به بیان مطالب و دیدگاه‌های خود پرداخت. وی که عضویت پیوسته فرهنگستان علوم را در کارنامه علمی خود دارد، مسئله تقریب را مهمترین موضوع جهان اسلام در شرایط کنونی دانست و گفت: ابر قدرت‌ها حداکثر سوء استفاده را از نبود این موضوع می‌کنند. بنده در کشورهای مختلفی چون: مالزی، اندوزی، آمریکا و ... بسیار با اهل سنت معاشرت داشتم، اگر با زبان منطق و دوستانه با آنان گفتگو شود،‌ بسیاری از واقعیات را خواهند پذیرفت. رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به کتاب «اتحاد و انسجام» که در سال 1386 توسط موسسه امام هادی علیه السلام تالیف و منتشر شده، گفت: اگر این کتاب  به زبان عربی ترجمه شود، مسلما مخاطبان بیشتری از آن استفاده خواهند کرد.
دکتر گلشنی ضمن استقبال از ترجمه کتاب های موسسه به چند زبان، نهضت ترجمه معارف دینی به زبان های مختلف را امری ضروری برشمرد و گفت: به نظر من باید کتاب‌هایی شبیه کتاب «اتحاد و انسجام» در اختیار اهل سنت باشد، مخصوصاً اگر بتوان به زبان مالایو برای مالزی و اندوزی که فعالیت وهابی‌ها بر علیه شیعه در آنجا بسیار چشم گیر است فرستاد، بسیار موثر خواهد بود. رئیس و بنیانگذار گروه «فلسفه علم» دانشگاه صنعتی شریف، با مثبت ارزیابی کردن عملکرد موسسه امام هادی علیه السلام در احیای آثار بزرگانی چون شیخ صدوق رحمه الله گفت: از آنجایی که شیخ صدوق مورد توجه کامل حضرت ولیعصر ارواحناله الفداء بوده، آثار این بزرگوار هم حتما مورد عنایت حضرت می باشد. به راحتی می توان گفت کتاب اعتقادات شیخ صدوق، از بهترین کارهایی است که شما انجام داده اید. عضو آکادمی علوم جهان اسلام با اشاره به نرخ کتاب خوانی در کشور و لزوم توجه به تولید کتاب های عمومی گفت: به عقیده من باید در کنار تحقیقات و پژوهش های تخصصی، کتاب های پر جاذبه دینی و فرهنگی در قطع کوچک با 40 الی 50 صفحه، در سطح عموم جامعه تولید نمود که حتی بتوان در سوپر مارکت ها هم آنها را در معرض خرید مردم قرار داد. به عنوان مثال، همین کتاب «دیباچه ای بر زیارات» که شما تولید کرده اید، یا کتاب های دیگر را در قالبی دیگر و به زبانی ساده برای عموم مردم فراهم بشود. دکتر گلشنی همکاری و تعامل قوای سه‌گانه و مراکز تصمیم گیری فرهنگی را در شرایط فعلی ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد: دولت به واقعیت ها و کاستی هایی که در این زمینه موجود است به طور جدی بنگرند و به گونه ای جهادی این مهم را پیگیری کند. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم ایجاد مرکزی جهت تربیت طلاب فاضل و آموزش آنها به علوم روز اشاره کرد و گفت: وجود چنین مرکزی، دنیای علم را به توحید و مکتب انبیاء علیهم السلام به زبان روز آگاه می کند و در گسترش مبانی صحیح دینی در جهان، موثر است.
عکس یادگاری با مدیر، آخرین بخش بازدید دکتر گلشنی از موسسه امام هادی علیه‌السلام بود. خاطر نشان می شود این دیدار در تاریخ ششم خرداد ماه 1395 انجام شد.
«پایان خبر»

 

g.334

g.420

g.636

g.755

 

[1]. وی فیزیک‌دان، نظریه‌پرداز، پژوهشگر فلسفه علم، مترجم، استاد دانشگاه صنعتی شریف، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران است. او از برگزیدگان همایش چهره‌های ماندگار در عرصهٔ فیزیک و برندهٔ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است.

نوشتن دیدگاه

- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط موسسه امام هادی علیه السلام در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


تصویر امنیتی